Jakamistalous – mikä se on?

Raha

Kaikkea ei aina tarvitse ostaa ja omistaa, sillä vaihtoehtoja löytyy. Yksi näistä vaihtoehdoista on jakamistalous. Jos esimerkiksi autoa tarvitsee vain silloin tällöin, saa sellaisen käyttöönsä päiväksi vain muutamalla kymmenellä eurolla. Enää jakamistalous ja tavaroiden lainaaminen ei rajoitu ainoastaan tuttuihin. Tuttujen lisäksi tavaroita voi lainata tuntemattomilta rahaa vastaan.
Raha
Jakamistalous kasvattaa koko ajan suosiotaan. Sen avulla voi välttää hankkimasta suuria ja kalliita tuotteita, sillä niitä voi lainata. Jakamistalous on taloudellisen puolen lisäksi ympäristöystävällinen valinta. Kun kaikkea ei tarvitse ostaa uutena, hiilijalanjälki pienenee. Jakamistaloudessa yksityiset henkilöt lainaavat tuotteita muille yksityishenkilöille. Tämä voi kasvattaa sosiaalisia verkostoja ja monesti samalta henkilöltä päätyy lainaamaan useammankin kerran.

Jakamistalouteen on helppo tutustua vuokraamalla vaikkapa auton käyttöönsä. On olemassa useita sovelluksia, jotka helpottavat löytämään tuotteita tarjoavat yksityishenkilöt. Vaikka jakamistalous on vielä kohtalaisen tuore asia Suomessa, voidaan sen olettaa kasvattavan suosiotaan vuosien saatossa.


Lainaa.com

Lainaa.com on uudistunut. Olet vanhalla sivulla.

Siirry uudelle sivustolle