Luottoraja

Luottoraja tarkoittaa sitä luoton määrää, joka määritellään luottokorttia, joustoluottoa tai esimerkiksi luottolimiittiä hakevalle lainanhakijalle. Luottorajan muodostumiseen vaikuttaa luonnollisesti lainanhakijan taloudellinen tilanne, aiempi maksuhistoria sekä myös sen hetkinen tulotaso.

Jos siis olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, voi sinulle olla tarjolla varsin suurikin limiitti, jonka avulla voit tehdä ostoksia, maksaa laskuja tai vaikka vain pitää sitä kätevänä ja edullisena arjen vararahastona.

Laina ja jatkuvasti käytettävissä oleva limiitti

Luottoraja tarkoittaa siis luottokorttiin tai joustoluottoon sinulle myönnettyä limiittiä, joka on jatkuvasti käytössäsi. Eli jos limiitti on vaikka 5 000 euroa, niin voit nostaa koko summan kerralla tai vähitellen.

Netistä haettavilla joustoluotoilla voi halutessaan ostaa vaikka uuden auton, tehdä unelmien lomamatkan tai hankkia uusia kodinkoneita.

Sinulle myönnetty luottotili on joustava takaisinmaksujen suhteen, mutta tämän lisäksi voit myös käyttää luottoa omavalintaisesti sinulle tärkeisiin käyttökohteisiin. Moni lainapaikka mahdollistaa luoton noston tekstiviestitse ja yleensä rahat ovat käytettävissäsi muutamissa minuuteissa. Kun maksat luottoa takaisin, se siirtyy luottotilille käytettäväksi uudestaan.

Luottoraja 100-50 000 euroa

Yleensä netin kautta haettavissa joustoluotoissa luottoraja liikkuu välillä 100-5 000 euroa, mutta jotkut nettipankit myöntävät jopa 50 000 euron suuruisia limiittejä. Hyvin usein limiitti kuitenkin on noin 2 000 euroa. Nyt kannattaa tutustua lainapaikka-arvosteluihimme ja valita omaksi lainapaikaksi sellainen sivusto, joka tarjoaa itselle mieluista luottorajaa haettavaksi.

Joustoluotossa voit nostaa luottoa itsellesi aina kuhunkin tilanteeseen soveltuvia summia, mutta tämän lisäksi se mahdollistaa myös luoton takaisinmaksun oman aikataulun mukaisesti. Vaikka takaisinmaksu onkin todella joustavaa, niin maksulle on määritelty aina minimisumma.

Joustavat lainat eli joustoluotot ovat helposti haettavissa

Yleensä myös kaikki sellaiset lainatuotteet, joihin sisältyy luottoraja, ovat todella helposti haettavissa. Hakeminen tapahtuu netissä ja hakemuksen voi täyttää joko tietokoneella tai mobiililaitteella.

Täytät vain helpon verkkohakemuksen, johon merkitään omat henkilö-ja yhteystietosi sekä toivomasi luottorajan määrä. Yleensä lainapäätös on saatavilla välittömästi ja jos se on myönteinen, lainarahat ovat käytettävissäsi nopeasti.

 

Lainahakemus

Lainasumman ollessa 10000 ja takaisinmaksuajan 5 vuotta. Takaisinmaksettava summa on 11623, eli 193,71€/kk.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 %, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5 %. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % - 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 - 20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60 000 €.

 

Usein kysyttyä

✅ Mikä on luottoraja?

Luottoraja on joustolimiitin tai luottokortin haltijalle myönnetty euromääräinen enimmäismäärä, jonka verran luottoa voi enimmillään nostaa. Joustoluotto on siis jatkuvasti luottotilin avanneen käyttäjän käytettävissä, myönnettyyn luottorajaan saakka.

✅ Paljonko luottoraja voi olla?

Luottoraja voi joustoluoton kyseessä ollessa olla 100 – 5 000 euroa. Jotkut luotonantajat mahdollistavat myös jopa 50 000 euron suuruisia luottorajoja. Luottokorteissa yleisin ja korkein luottoraja on 10 000 euroa. On myös olemassa luottokortteja joihin on saatavilla huomattavasti paljon enemmän luottorajaa.

✅ Miten luottoraja määrittyy?

Jokaiselle luotonhakijalle määritellään oma luottoraja, oman taloudellisen tilanteen mukaan. Siihen vaikuttaa siis hakijan tulot, aiempi maksuhistoria sekä nykyinen taloudellinen tilanne.

✅ Voinko korottaa luottorajaani?

Jotkut lainapaikat mahdollistavat myös luottorajan korotuksen. Yleensä tähän on kuitenkin ehtona, että lainaajan on täytynyt hoitaa olemassa olevaa lainaansa sovitusti tietyn aikaa.

✅ Voinko nostaa minulle myönnetyn luottorajan kerralla?

Kyllä. Voit halutessasi nostaa jopa koko luottorajasi kerralla kokonaan pois.


Lainaa.com

Lainaa.com on uudistunut. Olet vanhalla sivulla.

Siirry uudelle sivustolle