Yrityslaina

Yrityslainaa voi nykyisin hakea suoraan netistä nopealla aikataululla ja todella helpolla sähköisellä hakemuksella. Yrityslaina on haettavissa yleensä kaikille eri yritysmuodoille, eli toiminimille, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille ja osakeyhtiöille. Lainarahoitusta voi hakea uuden yrityksen perustamiseen, yrityksen kehittämiseen, äkilliseen kassavajeeseen tai vaikka yrityskauppoihin.

Yritystoimintaa voi myös kehittää tehokkaasti hankkimalla yritykselle lisää rahoitusta. Yrityslaina on mitä oivallisin tapa saada yritykselle lainarahaa aina 500 eurosta jopa miljooniin euroihin – helposti ja nopeasti!

Netistä haettavat yrityslainat ovat monesti vakuudettomia. Yrityksen tulee kuitenkin olla rekisteröity Suomeen ja sillä tulee olla toimipaikka Suomessa.

Yleisiä kriteereitä yrityslainoille ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Toimipaikka Suomessa
 • Yritys rekisteröity Suomeen
 • Moitteeton maksuhistoria

Yrityslainaa voi siis hakea aina 500 eurosta jopa muutamiin miljooniin euroihin saakka. Laina-aikaa yrityslainoille voi saada muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen asti. Hyvin usein myös vaaditaan, että yrittäjä tai lainaa yrityksen nimissä hakeva henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus, toimittaa lainahakemuksen liitteeksi lainapaikasta riippuen uusimman veroilmoituksen sekä yrityksen tilinpäätöksen. Joskus saatetaan vaatia myös muita dokumentteja, joita voivat olla vaikka lausunto kuluvan vuoden tilanteesta tai liiketoimintasuunnitelma, jos kyseessä on uusi yritys.

Mistä yrityslainaa voi hakea?

Voit hakea yrityslainaa ja luottoa seuraavilta pankeilta:

Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityslaina

Kaikilla yrittäjillä ei ole kiinteää omaisuutta lainan vakuudeksi. Tästä syystä onkin hyvä, että markkinoilta löytyy yrityslainoja ilman vakuuksia.

Pistä uusi yritys alulle tai vauhdita vanhan toimintaa helposti haettavilla yrityslainoilla. Voit hakea yrityslainaa aina muutamasta sadasta eurosta jopa miljooniin euroihin asti.

Suurille yrityslainoille vaaditaan henkilötakaus. Kun kyseessä on yrityslaina, lainarahat ovat saatavilla varsin nopealla aikataululla. Tämä saattaa pelastaa yrityksen äkillisen kassavajeen aikana. Jotta hakemus voidaan hyväksyä ja rahat maksaa mahdollisimman nopeasti, tulee hakemus täyttää huolellisesti ja liittää mahdolliset liitteet siihen.

Yrityslainojen korot ja kulut

Yleensä yrityslainojen korkotaso määrittyy hyvin pitkälle sen mukaan, minkälainen lainaa hakevan yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuudennäkymät ovat. Tästä syystä yrityslainoja myöntävät lainasivustot sekä nettipankit pyytävät yritystä toimittamaan tiettyjä liitteitä lainahakemuksen tueksi. Joissakin tapauksissa voi olla myös hyvä lisätä mukaan muuta dokumentaatiota vaikkapa tulevista suurista tilauksista tai jostakin muusta sellaisesta, joka kertoo luotonantajalle yrityksen hyvistä tulevaisuudennäkymistä.

Myös yrityslainaa hakiessa on hyvä muistaa tarkistaa ainakin seuraavat seikat:

 • Nimelliskorko
 • Todellinen vuosikorko
 • Muu kulurakenne

Netistä haettavat yrityslainat eivät ole sen kalliimpia kuin perinteisten pankkien myöntämät lainatkaan. Suurin ero on se, että ne ovat yleensä huomattavasti nopeammin saatavilla ja helpommin haettavissa. Muiden kulujensa osalta yrityslainat ovat hyvin samankaltaisia kuin yksityishenkilöillekin suunnatut lainatuotteet, eli niihin on liitetty myös erilaisia laskutus,- käsittely- ja nostokuluja. Kaiken kaikkiaan ne kuitenkin kestävät hyvin vertailun ja ovat kuluiltaan ja ehdoiltaan varsin hyviä.

Miten haen yrityslainaa?

Yrityslainan hakeminen tapahtuu helposti sähköisesti luotonantajan omilla verkkosivuilla. Lainahakemuksen voi täyttää itse yrityksen omistaja tai henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus kyseisessä yrityksessä. Lainahakemukseen täytetään ensin perustietoja yrityksestä ja yleensä yrityslainojen kyseessä ollessa pyydetään myös tarkentavia tietoja.

Yrityslaina haetaan nopeasti ja helposti suoraan netistä. Aikaa kuluu vain pieni hetki ja rahat maksetaan pikaisesti yrityksen tilille.

Tämän lisäksi mukaan liitetään yleensä sähköisesti tiettyjä dokumentteja, kuten esimerkiksi viimeisin tilinpäätös, tiliotteita, tietoa yrityksen jo olemassa olevista lainoista tai uuden yrityksen kyseessä ollessa liiketoimintasuunnitelma ja laskelmia seuraavalle kahdelle vuodelle.

Yleensä yritystä pyydetään lähettämään myös joitakin seuraavista dokumenteista:

 1. Kopio yrityksen tilinpäätöksestä
 2. Kopio yrityslainan takaajan verotuspäätöksestä ja sen erittelyosasta
 3. Kassavirtalaskelma
 4. Mahdollisesti tiliotteita
 5. Mahdollisesti tietoa tulevista tilauksista
 6. Uuden yrityksen kyseessä ollessa liiketoimintasuunnitelma

Vaikka netistä haettaviin yrityslainoihin yleensä joutuukin lähettämään liitteeksi tiettyjä dokumentteja, on niiden hakeminen silti erittäin helppo ja nopea prosessi. Yrittäjällä on useimmiten kaikki edellä mainitut dokumentit valmiina olemassa, joten ne on helppo liittää lainahakemuksen liitteeksi. Lainapäätös yrityslainasta on saatavilla saman päivän aikana ja jos se on myönteinen, lainarahat tulevat maksuun 1-3 pankkipäivän kuluessa.

 

Lainahakemus

Lainasumman ollessa 10000 ja takaisinmaksuajan 5 vuotta. Takaisinmaksettava summa on 11623, eli 193,71€/kk.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 %, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5 %. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % - 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 - 20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60 000 €.

 

Usein kysyttyä

✅ Millaisille yrityksille voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea kaikenlaisille yrityksille aina toiminimistä osakeyhtiöihin.

✅ Paljonko yrityslainaa voi saada?

Yrityslainaa voi saada aina 500 eurosta jopa miljooniin euroihin.

✅ Onko netistä haettava yrityslaina turvallinen?

Kyllä. Netistä haettavat lainat ovat täysin turvallisia. Lainoja myöntävät lainasivustot ovat hyvin säänneltyjä ja ne noudattavat erilaisia tietoturvalakeja. Lainasivustot myös turvaavat omat sivunsa asianmukaisilla suojausmenetelmillä, joiden ansiosta lainanhakijan, eli tässä tapauksessa yrityksen, tiedot eivät joudu vääriin käsiin.

✅ Miten löydän edullisen yrityslainan?

Edullinen yrityslaina löytyy parhaiten vertailemalla ja kilpailuttamalla. Yrityksen kannattaa pyytää lainatarjous useammalta luotonantajalta ja sen jälkeen tutustua tarjouksiin kaikessa rauhassa. Hyvä idea voi olla myös käyttää hyväksi lainavertailupalveluja, joissa yhdellä ainoalla lainahakemuksella voi saada yritykselle jopa kymmeniä hyviä lainatarjouksia.

✅ Miten nopeasti yrityslaina on saatavilla?

Yleensä yrityslainat ovat saatavilla 1-3 pankkipäivässä. Niiden ulosmaksussa menee siis hieman enemmän aikaa kuin yksityishenkilöiden lainoissa. Syy tähän on se, että hyvin usein yrityslainat ovat lainasummiltaan yksityishenkilöiden lainoja suurempia ja niihin yleensä myös pyydetään liitteiksi tiettyjä dokumentteja. Jos halutaan varmistaa rahan ulosmaksu mahdollisimman nopeasti, kannattaa pitää huolta siitä, että kaikki pyydetyt dokumentit toimitetaan mahdollisimman nopeasti luotonantajalle.


Lainaa.com

Lainaa.com on uudistunut. Olet vanhalla sivulla.

Siirry uudelle sivustolle