Maksuvapaa kuukausi

Kuten moni varmasti tietää, niin nykyisille netistä haettaville lainoille ja luotoille on myös mahdollista saada varsin joustavasti maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaiden kuukausien määrä riippuu rahoituslaitoksesta. Nämä tiedot kerrotaan laina-arvosteluissa selkeästi, sillä luonnollisesti ne ovat asioita, jotka kiinnostavat lainanhakijoita.

Kannattaa siis tutustua sivujemme kattavaan ja monipuoliseen lainavertailuun, joista selviävät myös lainapaikkojen tarjoamat maksu- ja lyhennysvapaat kuukaudet helposti ja nopeasti.

Mitä maksuvapaa kuukausi tarkoittaa?

Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa sitä, että maksuvapaan kuukauden aikana sinun ei tarvitse maksaa lainasta tai luotosta edes sille määriteltyä minimilyhennystä. Moni netin lainasivustoista mahdollistaa omille asiakkailleen jopa mukavat 2 maksuvapaata kuukautta 12 kuukauden ajanjaksolle.

Yleensä maksuvapaita kuukausia voi saada melkein kaikille eri lainatuotteille, eli sekä joustoluotoille kuin myös kulutusluotoillekin. Pikavipit ovat tämän asian suhteen poikkeus, sillä ne ovat yleensä pienehköjä lainasummia, jotka maksetaan takaisin muutamassa kuukaudessa. Tästä syystä niihin ei yleensä ole saatavilla maksuvapaita tai lyhennysvapaita kuukausia.

Milloin maksuvapaa kuukausi on hyödyllinen?

Maksuvapaa kuukausi on hyödyllinen esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa jollekin kuukaudelle sattuu menoja normaalia enemmän. Syitä maksuvapaan kuukauden käyttämiseen on useita. Niitä voivat olla esimerkiksi työttömyys, vanhempain- tai hoitovapaa, avioero, pitkä sairasloma tai vaikka jollekin kuukaudelle kertyvät tavallista suuremmat laskut.

Edellä mainitun kaltaisissa tapauksissa maksuvapaa kuukausi on siis enemmän kuin hyödyllinen ja tuo mukavasti joustoa elämään. Se kannattaakin käyttää hyväksi, sillä kituuttaminen on turhaa, jos tarjolla on joustava, edullinen ja helppo tapa helpottaa elämää.

Onko maksuvapaat kuukaudet pakko käyttää?

Maksuvapaita kuukausia ei ole pakko käyttää. Jos maksuvapaista kuukausista taas ei ole ilmoitettu, selviää asia rahoituslaitoksen kanssa keskustelemalla.

Pääsääntö on, että aina lainaa tai luottoa otettaessa kannattaa pienempienkin kysymysten tai epäselvyyksien kyseessä ollessa ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä lainapaikan asiakastukeen. Siellä voi keskustella esimerkiksi lyhennysvapaista kuukausista.

Yleensä lainapaikat ovat varsin avuliaita ja pyrkivät yhdessä lainanottajan kanssa ratkaisemaan eteen tulevat ongelmat. Luonnollisesti asioiden sopiminen palvelee kumpaakin osapuolta. Asiakaspalveluun kannattaa ottaa yhteyttä rohkeasti.

Maksaako maksuvapaa kuukausi jotakin?

On yleistä, että maksuvapaa kuukausi saattaa maksaa lainanottajalle. Yleensä siitä peritään pieni käsittelykulu, joka on noin 5-30 euroa. Yleensä tämän korkeammaksi kustannukset eivät nouse. Jotkut netin lainapaikoista myös toimivat sillä periaatteella, että maksuvapaan kuukauden kuukausilyhennys pidentää laina-aikaa kuukaudella. Toisin sanoen kyseisen kuukauden lainanmaksu siirtyy vain näppärästi seuraavalle kuukaudelle.

Yleensä maksuvapaan kuukauden aktivoiminen on helppoa. Se tapahtuu sähköisesti.

Hyvin hoidettu lainan takaisinmaksu mahdollistaa maksuvapaat kuukaudet

Moni lainasivusto edellyttää, että saadakseen käyttöönsä maksuvapaan kuukauden lainanhakijan on täytynyt hoitaa lainan takaisinmaksu aikataulun mukaisesti vähintään kolmen kuukauden ajan. Ihan samalla tavalla kuin lainojen ja luottojen koroissa ja kuluissa, myös maksu- ja lyhennysvapaissa toimintatavat vaihtelevat lainapaikkakohtaisesti.

Kannattaa siis muistaa tutustua myös tähän puoleen jo siinä vaiheessa, kun lainaa ollaan hakemassa. Vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvällä tolalla lainaa otettaessa, niin koskaan ei kuitenkaan tiedä, mitä elämässä tapahtuu ja tarvittaisiinko jatkossa esimerkiksi maksuvapaata kuukautta tuomaan elämään joustoa.

On siis todella mahtava asia, että netin lainapaikat tarjoavat asiakkailleen poikkeuksetta mahdollisuutta maksuvapaaseen tai lyhennysvapaaseen kuukauteen.

 

Lainahakemus

Lainasumman ollessa 10000 ja takaisinmaksuajan 5 vuotta. Takaisinmaksettava summa on 11623, eli 193,71€/kk.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 %, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5 %. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % - 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 - 20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60 000 €.

 

Usein kysyttyä

✅ Miten haen maksuvapaata kuukautta?

Maksuvapaa kuukausi voi olla jo valmiiksi kirjattu lainatarjoukseen, eli jotkut netin lainasivustoista tarjoavat omille asiakkailleen automaattisesti mahdollisuutta esimerkiksi 2 – 3 maksu- tai lyhennysvapaan kuukauden pitämiseen 12 kuukauden aikana. Jos tällaista kohtaa ei kuitenkaan lainasopimuksesta löydy, voit olla yhteydessä lainapaikan asiakastukeen ja kysyä asiasta sieltä.

✅ Tarjoavatko kaikki lainasivustot maksuvapaan kuukauden?

Tämä vaihtelee lainapaikka kohtaisesti, mutta nykyisin ilahduttavan moni lainasivusto tarjoaa omille asiakkailleen kyseistä etua.

✅ Maksaako maksuvapaan kuukauden pitäminen?

Monilla lainasivustoilla maksuvapaasta kuukaudesta saatetaan periä 5 – 20 euron suuruinen maksu. On kuitenkin olemassa myös lainapaikkoja, joilla se ei maksa yhtään mitään.

✅ Kuka voi hakea maksuvapaata kuukautta lainalle?

Maksuvapaa kuukausi on yleensä haettavissa sellaisille henkilöille, jotka ovat hoitaneet lainansa takaisinmaksua asianmukaisesti. Hyvin usein lainapaikka on myös määritellyt, minkä aikaa lainanlyhennysten on täytynyt tulla maksusuunnitelman mukaisesti lainapaikan tilille. Yleensä minimiaika on 3 kk.

✅ Miksi en saanut maksuvapaata kuukautta?

Voi olla, että et saanut itsellesi maksuvapaata kuukautta, jos lainanlyhennyksesi ovat esimerkiksi olleet myöhässä tai et ole maksanut niitä kokonaisuudessaan.

✅ Mistä saan lisätietoa maksuvapaisiin kuukausiin liittyen?

Saat lisätietoa kyseiseen asiaan liittyen ottamalla yhteyttä lainapaikan asiakastukeen. Siellä osataan neuvoa ja opastaa myös tässä asiassa.


Lainaa.com

Lainaa.com on uudistunut. Olet vanhalla sivulla.

Siirry uudelle sivustolle